Echipa FRAI la Cupa Cuceririi din Istanbul – Ediția a 12-a

Cupa Cuceririi din Istanbul este una dintre cele mai prestigioase competiții de arc tradițional din lume. În fiecare an, cei mai buni arcași se adună pentru a-și demonstra abilitățile în acest eveniment de marcă. Ediția a 12-a a adus împreună concurenți talentați și entuziaști din întreaga lume, iar FRAI s-a numărat printre participanții de seamă.

Necmeddin Bilal Erdoğan, Președinte World Ethnosport Confederation

Reprezentanții noștri la acest eveniment au fost Ladányi Laura, Nicola Alexandru și Ladányi Árpád de la CSM Unirea Alba Iulia, împreună cu Ridi Francisc de la CS Nomad Archers. Acești arcași au reprezentat România și FRAI luptând cu dârzenie în probele sportive de la Istanbul.

Competiția a inclus două probe sportive distincte. Prima a fost tragerea la ținta turcească amplasată la 50 de metri, constând în 7 serii a câte 9 săgeți.

A doua probă, tragerea la distanță, a pus la încercare atât arcul, cât și abilitățile arcașului. Această probă, foarte tehnică, a evidențiat importanța atât a echipamentului, cât și a tehnicii de tragere.

Rezultatele obținute de arcașii noștri au fost onorabile. Ladányi Árpád s-a clasat pe locul 36, intrând în grupul select al celor care au obținut cel puțin 40 de puncte. Cel mai bun rezultat la această probă a fost de 65 de puncte.

Nicola Alexandru a impresionat la tragerea la distanță, proiectând săgeata la 325 de metri, demonstrând abilități de excepție pentru vârsta sa. Obiectivul său pentru anul 2024 este atingerea pragului de 400 de metri.

Toate costurile participării la acest eveniment au fost suportate de către arcașii noștri, demonstrând devotamentul și pasiunea pentru acest sport.

Ne exprimăm speranța că anul viitor vom putea participa cu o echipă și mai numeroasă și că vom reuși rezultate mai bune. Continuăm să ne pregătim și să ne motivăm pentru a face din FRAI un nume tot mai cunoscut și respectat în lumea competițiilor de arc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *