Arcul călare – o disciplină a arcului istoric în ascensiune accelerată

Arcul istoric este o ramură de sport recent recunoscută în România, organizată pe următoarele discipline: disciplina istoric, disciplina arc călare, disciplina 3D, disciplina tragere la distanță (Flight Shooting) și disciplina tragere la ținte amplasate la distanță (Long Distance Target Shooting).

ASOCIATIA KERECSEN LOVASÍJÁSZ SPORTKLUB – ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV KERECSEN TIR CU ARCUL DE PE CAL a organizat în data de 17.09.2022, în Municipiul Miercurea Ciuc, județul Harghita o competiție de arc călare. În același timp, ziua de 17.09.2022 a fost declarată ca fiind o zi deschisă a clubului. Cei interesați au putut urmării pe lângă competiția organizată cu această ocazie și o prezentare a disciplinei arc călare, au putut admira priceperea și dibăcia arcașilor călare din cadrul clubului.

Domnul Lőrincz Rómeó, conducătorul clubului și antrenor internațional, a arătat că arcul călare presupune existența unei armonii desăvârșite între arcași și cal, bazat pe o încredere reciprocă ce se poate realiza doar cu multă perseverență izvorâtă din pasiune.

Sistemul de arc călare Kassai practicat de club clasifică arcașii călare în diferite categorii în funcție de priceperea și deprinderile asimilate.

Arcul călare este mai mult decât un sport pentru cei ce-l practică, ea devine o pasiune, un stil de viață.

https://www.facebook.com/szekelytv/videos/412318967653550

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *